torsdag 9. februar 2012

Lymfedrenasje

Lymfedrenasje aktiverer lymfesystemet og er en massasje av lymfegangene. Lymfedrenasje er en behandling som går grundig til verks, og setter blant annet i gang flere renselsesprosesser i kroppen. Behandlingen går ut på at ”pads” blir festet på de aktuelle lymfepunktene hos klienten, og pulserende støt fra lymfedrenasjeapparetet stimulerer lymfesystemet.

Den milde massasjeformen fører lymfevæsken fra vevet til lymfeknutene, som renser lymfevæsken før den går ut i de store lymfeårene og videre tilbake til blodet.

Lymfedrenasje ble utviklet i Danmark i 1930-årene av de danske fysioterapeutene Estrid og Emil Vodder. Behandlingsmetoden er godt kjent i Mellom-Europa, og aksepteres stadig av flere og flere leger. Lymfesystemet i kroppen vår ivaretar mange viktige funksjoner og er en viktig del av immunforsvaret vårt. Lymfesystemet regulerer blant annet væskebalansen og frakter de hvite blodlegemene (lymfosyttene) rundt om i kroppen.

 De hvite blodlegemene er helt avgjørende for immunforsvaret ettersom de bekjemper virus og bakterier som har kommet seg forbi det ytre immunforsvaret, nemlig slimhinnene og huden. Lymfesystemet er også en viktig faktor når kroppen skal utskille avfallsstoffer, for når kroppen er ”forurenset” kan sirkulasjonen fungere dårlig. Det kan vise seg som smerter i muskulaturen, hovne ankler, kalde føtter og hender, spenninger i hode/nakke, leggkramper, samt en generell stivhet i kroppen.